Gevestigd in Huizen en Oldenzaal

Belastingaangifte bedrijven – Belastingaangifte ZP / ZZP en BV

Uw eenmanszaak/VOF maandelijks vanaf € 125 excl. BTW. 
Uw BV maandelijks vanaf € 175 excl. BTW.

Overstappen naar ons kantoor ? Dit is altijd kosteloos mogelijk ook gedurende het jaar.

Elk jaar eenzelfde ritueel, ook voor alle bedrijven: Belastingaangifte doen over de winst. Er blijken echter nogal wat verschillen:

Belastingaangifte ZZP / ZP
We hebben het dan enerzijds over de belastingaangifte voor particulieren, ZZP’er / ZP’er (Zelfstandig Professional) met een (deel van een) onderneming op hun naam, zoals bij de eenmanszaak, de vennootschap onder firma, e.d. Deze groep betaalt Inkomstenbelasting en heeft te maken met tal van voor hem of haar soms zeer gunstige regelingen, t.w. ondernemersaftrek, F.O.R. (extra aftrekpost / pensioenruimte). Er zijn privé-opnames uit de zaak i.p.v. een salaris als werknemer. Tarieven kunnen oplopen tot 52% indien men in de hoogste klasse valt. Voor de BTW kan echter bij een bedrag tot ca. € 1.500 weer de KO-regeling gelden, waarmee op jaarbasis zelfs helemaal geen BTW betaald hoeft te worden. Dat evt. voordeel voegt u bij de winst.

Belastingaangifte BV
Anderzijds hebben we het bij de belastingaangifte voor bedrijven over juridisch op zich zelf staande eenheden die Vennootschapsbelasting verschuldigd zijn. Bijv. bij een BV. Het tarief is vaak 20%. De eigenaar-directeur is tevens werknemer en geniet een verplicht salaris van jaarlijks minimaal € 45.000. Hiernaast is er echter ook weer dividend mogelijk als winstuitkering aan de eigenaar. Bij opname kost dit de eigenaar 25% inkomstenbelasting. Het eigendom in een dergelijke BV heet een “aanmerkelijk belang”, waarvoor een aparte heffingstructuur is bedacht voor de eigenaar (Box 2). De DGA kan via zijn BV besluiten eigen pensioen opbouwen voor later, met meer behoud van cash tussentijds en minder kosten dan bij een traditionele pensioenopbouw mogelijk zou zijn.

De BV geniet totaal andere faciliteiten dan de particulier die winst geniet. De diverse aangiftes sluiten daar nauwgezet bij aan.

Advies op maat en optimalisatie zijn de sleutelwoorden hierin.

De belastingaangifte voor bedrijven en ZP / ZZP eenmanszaak voeren wij vanuit ons kantoor in Oldenzaal.

U kunt contact met ons opnemen via het webformulier.

Admission administratie & advies b.v.

Tevens h.o.d.n. Adminservice

Oost-Nederland

Meeuwenstraat 24
7574 BP Oldenzaal

West-Nederland

Wikke 22
1273 BV Huizen

Contact

M 06-532 174 14
Contactformulier
KvK: 32119724