(*) De Handelsregisterwet is gewijzigd in 2007. Het is verplicht geworden om het eigen KvK-nummer te noteren op alle brieven, orders, fakturen en andere uitgaande zakelijke correspondentie. Dat geldt derhalve ook voor de website en uw zakelijke e-mails! B.V.’s en N.V.’s dienen bovendien hun volledige naam en statutaire zetel te vermelden op de website.

Het niet naleven van dit voorschrift vormt een economisch delict en kan beboet worden met een geldstraf tot maximaal € 16.750 of maximaal zes maanden gevangenisstraf.

(*) Een ingrijpende nieuwe pensioenwet t.b.v. de DGA per 1-1-2007!

De DGA viel vroeger in beginsel onder de werking van de Pensioen- en Spaarfondsen-Wet. De Nieuwe Pensioenwet zal echter niet van toepassing zijn op de DGA. Dat betekent dat de DGA reeds vóór 2007 moet kiezen: ofwel pensioen als werknemer bij een verzekeraar ofwel pensioen in Eigen Beheer. Hij kan zijn pensioen dan enkel opbouwen als onderdeel van het ondernemingsvermogen. Dit heeft ook gevolgen voor de echtgenote van de DGA op het moment dat ze van hem gaat scheiden. Onder de huidige regeling heeft de ex-echtgenote recht op een bijzonder nabestaanden-pensioen. Ook als het pensioen in eigen beheer is opgebouwd. Bij de inwerking-treding van de Nieuwe Pensioenwet komt dit recht te vervallen.

Hiermee wordt overigens ook het belang van de Personal Holding (nog) groter. Immers wie koopt er een werk-BV met daarin een pensioenreserve t.b.v. de eigenaar? Indien u een eigenaar bent van een Holding-B.V. die op zijn beurt eigenaar is van de werk-BV voorkomt u deze problematiek.

Admission administratie & advies b.v.

Tevens h.o.d.n. Adminservice

Oost-Nederland

Meeuwenstraat 24
7574 BP Oldenzaal

West-Nederland

Wikke 22
1273 BV Huizen

Contact

M 06-532 174 14
Contactformulier
KvK: 32119724